Världens mest värdefulla frimärken

Världens mest värdefulla frimärken

Frimärken är ett populärt samlarobjekt och det finns frimärken som är värda otroligt mycket pengar. I denna artikel kommer vi nämna de frimärkena som har högst värde i hela världen och även vad deras uppskattade värde är. Tio olika frimärken kommer vi tala om här i denna artikel, bland annat det svenska gula treskillingsfrimärket. Vi kan tänka oss att mycket pengar lades på marknadsföring kring dessa frimärken för att de skulle bli så populära. Läs vidare för att se var det ligger på listan och hur mycket det är värt.

Plats 6-10 på listan

Även om de alla är de mest värdefulla så måste något ligga sist på listan och det gör Penny Black från Storbritannien med ett värde av 30 000 kronor. Nästa på listan är australienska Inverted Swan, följt av Red Mercury och Hawaiian Missionaries. På plats nummer sex ligger Inverted Dendermonde som är Belgiens största feltryckta frimärke, de är värda så mycket som 750 000 kronor styck.

Topp fem

Värdefulla frimärken är många gånger värdefulla på grund av att de är feltryckta, kanske bildmässigt men även färgmässigt. De kan också vara speciella på andra sätt och oftast finns de i endast ett eller väldigt få exemplar. Plats 5 på vår lista innehas av Inverted Jenny som är just ett feltryckt frimärke. Plats 4 tilldelas Baden 9 Kreuzer som är värt cirka 10 miljoner kronor på grund av sin felaktiga färg.

The First Two Mauritius innehar tredjeplatsen och är värda över 10 miljoner kronor. Frimärkena i topp 3 på listan tillverkades allihopa på 1800-talet. Svenska The Treskilling Yellow är på andraplats med sitt värde på över 21 miljoner kronor på grund av sin felaktiga gula färg och att de troligen är det enda överlevande exemplaret. Nummer ett är dock The British Guiana 1c Magenta med ett värde på hisnande 90 miljoner kronor.